Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Arthouse in Bibliotheek Zuidlaren

Het Arthouse is een laagdrempelige galerie met veel mooie kunstwerken gevestigd in de Bibliotheek van Zuidlaren, Drenthe. Combineer een bibliotheekbezoek met het bekijken van kunst die maandelijks verandert.

Tekst en foto's: Bibliotheek Zuidlaren | Openingsfoto: Wavebreakmedia / iStock

Het Arthouse is een laagdrempelige galerie met veel mooie kunstwerken gevestigd in de Bibliotheek van Zuidlaren. Sinds de opening op 3 november 2017 is het Arthouse al door velen bezocht en de reacties zijn positief.

De bezoekers vinden het een aanvulling voor het dorp omdat het iets unieks is, en steeds weer anders. Het aanbod wisselt veel omdat kunstenaars per maand kunnen deelnemen. Ze mogen ook langer deelnemen, maar dan wisselen ze wel hun collectie zodat er voor de bezoekers steeds weer nieuwe kunstwerken te zien zijn. Het Arthouse heeft al unieke kunstwerken vanaf €10. Niet alleen leuk om voor jezelf te kopen maar ook om als cadeau te geven!

Kunstenaars kunnen al deelnemen voor €50 (incl. btw) per maand, en ze betalen geen verkoopprovisie. We hebben ruimte voor schilderen, beelden van diverse materialen, glaswerk, fotografie en ook toegepaste kunst zoals sieraden, vilt en handgemaakte leren tassen.

Het aanbod te volgen workshops wordt ook steeds groter, met o.a. tekenen in Escher stijl, glasfusion, lange dames maken van klei en een krul lamp maken. Opgave voor workshops kan via arthouse@biblionetdrenthe.nl

Kijk voor info op bibliotheekzuidlaren.nl/arthouse of facebook.com/Arthouse-Bibliotheek