Lifestylemagazine over Noord-Nederland

2/4: Lammetjeswandeling op het Aekingerzand

Staatsbosbeheer organiseert op 2de Paasdag vanuit Buitencentrum Drents-Friese Wold een wandeling waarbij we op zoek gaan naar de schaapskudde met deze vertederende jonge diertjes op het Aekingerzand.

Tekst en foto: Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer organiseert op 2de Paasdag vanuit Buitencentrum Drents-Friese Wold een wandeling waarbij we op zoek gaan naar de schaapskudde met deze vertederende jonge diertjes. In april dartelen er veel nieuwgeboren lammetjes tussen de moederschapen op het Aekingerzand, een uitgestrekte zandvlakte in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Natuurlijk vertelt de gids allerlei wetenswaardigheden over de schapen en lammeren.

De gids van Staatsbosbeheer heeft ook oog voor verschillende  aspecten van het voorjaar:  de openspringende knoppen van bomen en struiken, bloesems, de overal opschietende kruiden en de nestelende vogels zijn voorbeelden van de natuur die op alle fronten weer wakker is geworden. Het zindert van activiteit en groei! Welkom om mee te wandelen, u te verbazen over de groeikracht van de natuur en de frisse lentegeur op te snuiven. Een geheel andere ervaring dan een tocht naar de meubelboulevard.

Datum: maandag 2 april 2018

Tijd: 13.30 – 15.30 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6A, 8426 SJ  Appelscha

Kosten: € 5,00 volwassene; € 2,50 kind t/m 12 jaar

Aanmelden noodzakelijk: tel. 0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold