Lifestylemagazine over Noord-Nederland

​​​​​​​15/4: Omgeving Schoonebeek per e-bike

Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 15 april om 14.00 uur een prachtige fietstocht door Zuidoost Drenthe.

Tekst: Het Drentse Landschap | Foto: 123ducu / iStock

Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 15 april om 14.00 uur een prachtige fietstocht door Zuidoost Drenthe. Maak kennis met het unieke hoogveengebied van Zuidoost Drenthe waar de sporen uit een hard en arm verleden op vele plekken nog zichtbaar zijn.

De gids neemt u mee langs voormalige veenhutten, prachtige oude boerderijen en eeuwenoude verdedigingswerken. U ziet het landschap van de oude oliewinning uit de tijd van de ja-knikkers en verveningsgebieden die terug zijn gegeven aan de natuur. Natuur en erfgoed zijn hier zo met elkaar verweven dat ze niet los van elkaar te zien zijn. Tijdens deze fietsexcursie wordt er ca. 30 km. per e-bike afgelegd. Deze excursie is niet geschikt voor gewone fietsen vanwege de hoge snelheid. Tussendoor wordt regelmatig gestopt zodat de gids uitleg kan geven.

Deze excursie is alleen geschikt voor e-bikes (vanwege de hogere snelheid). Deelname is gratis en aanmelden noodzakelijk ivm een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan via drentslandschap.nl/activiteiten en na aanmelding ontvangt u een bevestiging met de starlocatie in Weiteveen.