Handboek voor natuurwandelingen

Nederland is divers: we hebben strand en duin, bos, akkerland, weiland, hei, plassen, moeras, rivier, kwelder, beekdalen, heuvelland en stad. De Groningse Koos Dijksterhuis neemt je in Handboek voor natuurwandelingen mee door 12 landschappen.

Lees ook

Beeld: RuudMorijn / iStock

Nederland is divers: we hebben strand en duin, bos, akkerland, weiland, hei, plassen, moeras, rivier, kwelder, beekdalen, heuvelland en stad. Genoeg prachtige gebieden om een mooie wandeling door te maken. Maar wat is daar zoal te zien? De Groningse Koos Dijksterhuis neemt je in Handboek voor natuurwandelingen mee door 12 verschillende landschappen en laat je zien waar je op kunt letten.  

Met Koos Dijksterhuis als gids worden je ogen geopend voor al het moois in de natuur, en door die oplettendheid ga je steeds meer zien. En zoals Dijksterhuis het zegt: 'Kennis groeit als je je over iets verwondert, als je je afvraagt waarom de dingen zijn zoals ze zijn en je dat probeert uit te zoeken.' Handboek voor Natuurwandelingen helpt je beter waar te nemen, of je nu aan de wandel bent of gewoon rustig om je heen kijkt.

Je kunt het gezang van de bosvogels bijna horen, het paarse bloementapijt op de hei bijna zien. En zelfs in het hoofdstuk Stad blijf je de natuur tegenkomen, van blauwe reigers tot vossen en van dotterbloemen tot exotische moerascipressen. Een hand(ig)boek voor als je de de natuur ingaat en steeds meer wilt gaan zien. Maar zelfs als je lekker op de bank wilt blijven zitten, neemt dit boek je in gedachten mee de buitenlucht in.

Over de auteur
Koos Dijksterhuis studeerde biologie en sociologie in Groningen. Hij heeft een dagelijkse column over natuur in Trouw en is columnist van Bionieuws en Vroege Vogels. Eerder publiceerde hij de boeken Een Groenlander in AfrikaWinnen van de bierkaai, Akkervogels, Jong & wild, De kiekendieven van het Oldambt, De spreeuw en Eilandgevoel. 

Informatie
Handboek voor Natuurwandelingen – Koos Dijksterhuis 
€19,99
ISBN 9789045035208 
Uitgeverij Atlas Contact

Laatste nieuws

Zie ook

winterjassen

De meeste geliefde winterjassen van wandelaars

Voor de fanatieke wandelaars die het niet kunnen laten om door de natuur te slenteren in de koudere maanden, is een winterjas die je beschermt tegen alle winterse elementen een absolute must.

Winnen: 2x emaillen mokken

Wat een kleurrijke motieven op deze emaillen mokken van Wild en Wolf! Maak nu kans op een van de mokken.

101 Assenaardigheden en meer

101 Assenaardigheden en meer is het tweede deel in de Nieuwe Asser Historische Reeks. Martin Hiemink laat je in dit boek meegenieten van indrukken van en weetjes over Assen.

Fit vega(n) food

Voedingsdeskundige Nanneke Schreurs en foodie José van Riele laten zien dat je ook met een vegetarisch of veganistisch dieet een gezonde lifestyle kunt hebben. Ze helpen je op weg met heerlijke plantaardige recepten.

Boeken- en muziekmarkt in Coevorden

Op zaterdag 23 juni vindt de jaarlijkse boekenmarkt plaats in het historische centrum van Coevorden. Ieder jaar wordt deze markt georganiseerd door de activiteitencommissie en trekt liefhebbers vanuit het hele land.