Natuurlijk Drenthe in vier seizoenen

Voor fotograaf Ronald Wilfred Jansen is Drenthe een bijzondere plek. In Natuurlijk Drenthe in Vier Seizoenen laat hij je kennis maken met de flora en fauna van deze noordelijke provincie.

Lees ook

Tekst: Eva Nijman | Foto's: Ronald Wilfred Jansen

Nederland is een prachtig land, zo vond ook Theo van Gogh, naar aanleiding van zijn verblijf in Drenthe. Ook voor fotograaf Ronald Wilfred Jansen is Drenthe een bijzondere plek. In Natuurlijk Drenthe in Vier Seizoenen laat hij je kennis maken met de flora en fauna van deze noordelijke provincie.

Ingedeeld in vier secties (lente, zomer, herfst en zomer) neemt Natuurlijk Drenthe je mee door de seizoenen. Van de bladeren die weer aan de bomen verschijnen in de lente en jonge dieren die kennis maken met de wereld tot oranjegekleurde bossen, besneeuwde landschappen en paddenstoelen. De verscheidenheid aan foto's wordt afgewisseld met bijpassende haiku's. 

Ook als je niet in Drenthe woont is Natuurlijk Drenthe in Vier Seizoenen een aanrader. Jansen weet vooral details prachtig vast te leggen: een eenzame vogel op een tak, waterdruppels op een kleurrijke bloem of de betoverende blik van een uil. Bladerend door de beelden van de Drentse flora en fauna zul je je soms afvragen of dit écht in Nederland kan zijn, met zo veel variëteit in het landschap. Maar dan spot je plotseling een hunebed of verstrekkend heidelandschap en word je weer gerustgesteld: we zijn toch echt in Drenthe.

Een prachtig boek voor op de koffietafel; je zult zien dat één kopje koffie opeens uren duurt, want wat is het moeilijk dit boek weg te leggen! Benieuwd geworden? Geniet hieronder alvast mee van een voorproefje.

natuurlijk drenthe

natuurlijk drenthe

natuurlijk Drenthe

natuurlijk drenthe

Informatie
Natuurlijk Drenthe. In Vier Seizoenen
Binding: Hardback
Aantal pagina's: 134  
Uitgeverij: RWJ-PUBLISHING  
ISBN: 9789490482329  
Verschenen: november 2017
Prijs: €74,95
Bestellen: boekenbestellen.nl of met het ISBN nummer via de plaatselijke boekhandel
 

natuurlijk drenthe

Laatste nieuws

Zie ook

winterjassen

De meeste geliefde winterjassen van wandelaars

Voor de fanatieke wandelaars die het niet kunnen laten om door de natuur te slenteren in de koudere maanden, is een winterjas die je beschermt tegen alle winterse elementen een absolute must.

Winnen: 2x emaillen mokken

Wat een kleurrijke motieven op deze emaillen mokken van Wild en Wolf! Maak nu kans op een van de mokken.

101 Assenaardigheden en meer

101 Assenaardigheden en meer is het tweede deel in de Nieuwe Asser Historische Reeks. Martin Hiemink laat je in dit boek meegenieten van indrukken van en weetjes over Assen.

Fit vega(n) food

Voedingsdeskundige Nanneke Schreurs en foodie José van Riele laten zien dat je ook met een vegetarisch of veganistisch dieet een gezonde lifestyle kunt hebben. Ze helpen je op weg met heerlijke plantaardige recepten.

Boeken- en muziekmarkt in Coevorden

Op zaterdag 23 juni vindt de jaarlijkse boekenmarkt plaats in het historische centrum van Coevorden. Ieder jaar wordt deze markt georganiseerd door de activiteitencommissie en trekt liefhebbers vanuit het hele land.