Easterskar. de dynamiek van 12 maanden natuur

Al jaren komt Dikkerboom-Bruin in het Easterskar, een moerasgebied in de buurt van Heerenveen. In Easterskar. De dynamiek van 12 maanden natuur laat de Friese fotografe zien hoe één gebied zo veranderlijk en inspirerend kan zijn.  

Lees ook

Tekst: Eva Nijman | Beeld: Nelleke Dikkerboom-Bruin

'Een kennis zei een tijdje geleden tegen me: "In het natuurgebied bij mij in de buurt fotografeer ik eigenlijk niet meer. Ik ben daar al zo vaak geweest, daar is de uitdaging wel vanaf." Die opmerking heeft me even beziggehouden, want werkt dat voor mij ook zo? Absoluut niet, kwam ik achter…' Met deze woorden begint Nelleke Dikkerboom-Bruin haar voorwoord van Easterskar.

Al jaren komt Dikkerboom-Bruin in het Easterskar, een moerasgebied in de buurt van Heerenveen. Door de seizoenen heen is er altijd wel iets te zien in dit bijzondere stukje natuur, en in Easterskar. De dynamiek van 12 maanden natuur laat de Friese fotografe zien hoe veranderlijk en inspirerend één gebied kan zijn. Ze dwaalt door het Easterskar in alle weersomstandigheden, temperaturen en kleuren, op zoek naar details en bewijs dat elke dag hier toch écht anders is.

'Ik ben van mening dat als je ergens vaak komt, je juist de details gaat zien en je echt feeling krijgt met die omgeving,' zegt Dikkerboom-Bruin. In Easterskar neemt ze je mee door het natuurgebied, van de winter tot de lente en de zomer tot de herfst. Prachtige foto's en informatieve inleidingen wisselen elkaar af. Dikkerboom-Bruin heeft oog voor detail: een regendruppel op het riet, de nerven van een blad, een bloem waar net het licht op valt. Ook de natuurlijke bewoners van het moerasgebied worden niet overgeslagen. Geniet hieronder alvast mee van een voorproefje!

easterskar

 

easterskar

easterskar

Easterskar

easterskar

easterskar januari

Over de fotografe/auteur
Nelleke Dikkerboom-Bruin is zelfstandig grafisch en conceptueel ontwerper, woont en werkt in Heerenveen. Fotograferen doet zij hobbymatig en ter ontspanning, voornamelijk landschappen en (creatieve) natuurfotografie. Ze gaat er dagelijks op uit, de natuur in met haar honden. Fotograferen is voor Nelleke vooral het in beeld brengen van datgene wat ze op die momenten ziet, voelt en ervaart. Centrale thema’s zijn rust en verstilling, bijzondere kleuren en patronen en water/weerspiegeling.

Informatie
288 pagina’s (meer dan 240 foto’s)
Prijs: €34,95 excl. verzendkosten
ISBN 9789082348415

Ansichtkaarten met een selectie van foto’s uit het boek.
Setje van 5 ansichtkaarten met elk een andere foto
Prijs: €6,95 inclusief verzendkosten

Bestellen via easterskar.frl/

Laatste nieuws

Zie ook

winterjassen

De meeste geliefde winterjassen van wandelaars

Voor de fanatieke wandelaars die het niet kunnen laten om door de natuur te slenteren in de koudere maanden, is een winterjas die je beschermt tegen alle winterse elementen een absolute must.

Winnen: 2x emaillen mokken

Wat een kleurrijke motieven op deze emaillen mokken van Wild en Wolf! Maak nu kans op een van de mokken.

101 Assenaardigheden en meer

101 Assenaardigheden en meer is het tweede deel in de Nieuwe Asser Historische Reeks. Martin Hiemink laat je in dit boek meegenieten van indrukken van en weetjes over Assen.

Fit vega(n) food

Voedingsdeskundige Nanneke Schreurs en foodie José van Riele laten zien dat je ook met een vegetarisch of veganistisch dieet een gezonde lifestyle kunt hebben. Ze helpen je op weg met heerlijke plantaardige recepten.

Boeken- en muziekmarkt in Coevorden

Op zaterdag 23 juni vindt de jaarlijkse boekenmarkt plaats in het historische centrum van Coevorden. Ieder jaar wordt deze markt georganiseerd door de activiteitencommissie en trekt liefhebbers vanuit het hele land.