Lifestylemagazine over Noord-Nederland

April: Dwingelderveld in beeld tijdens Gekleurd Grijs

In bezoekerscentrum Dwingelderveld vertelt een gids van Natuurmonumenten iedere zaterdag in april over de cultuurhistorie en laat mooie beelden zien van het grootste natte heidegebied van West-Europa.

Tekst en foto: Natuurmonumenten

Nationaal Park Dwingelderveld heeft een rijke geschiedenis waar veel over te vertellen is. In bezoekerscentrum Dwingelderveld vertelt een gids van Natuurmonumenten iedere zaterdag in april over de cultuurhistorie en laat mooie beelden zien van het grootste natte heidegebied van West-Europa. Onder het genot van een kop koffie/thee met Dwingelderveldkoek kan men genieten van dit mooie natuurgebied.

Deze activiteit wordt in het kader van ‘Gekleurd Grijs’ georganiseerd. Gekleurd Grijs is een cultuurprogramma voor senioren in Drenthe. In bezoekerscentrum Dwingelderveld vertelt een gids aan de hand van een presentatie over het natte heidegebied. De activiteit begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Ook mensen die minder goed ter been zijn kunnen aan deze activiteit mee doen.

Wie deel wil nemen aan deze activiteit kan zich vooraf aanmelden via de website van Natuurmonumenten. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Voor meer informatie kan men bellen of langs komen bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen, tel 0522 – 472951.

natuurmonumenten.nl