16/4: Lezing bijenonderzoekster in De Kruidhof

Bijenonderzoekster Romée van der Zee geeft op maandag 16 april een lezing op De Kruidhof. Ze vertelt hoe het er eigenlijk echt voor staat met de bijen en geeft mogelijke oorzaken van bijensterfte die ze zelf onderzocht.

Tekst: De Kruidhof Hortus van Fryslân | Foto: proxyminder / iStock

Bijenonderzoekster Romée van der Zee geeft op maandag 16 april een lezing op De Kruidhof. Ze vertelt hoe het er eigenlijk echt voor staat met de bijen en geeft mogelijke oorzaken van bijensterfte die ze zelf onderzocht. De avond begint om 19.30 uur met een ronde door de tuinen van de hortus. De lezing is de eerste activiteit in 2018 in het kader van het project Silence of the Bees.

Het gaat niet goed met de bij, maar hoe kan dat nu eigenlijk? Hoe staat het ervoor met de Nederlandse honing- en wilde bijen? Hoe slecht gaat het eigenlijk echt met de bijen? Wat zijn de gevolgen van dat iedere imker vrij is om zijn eigen bijenras te kiezen? En wat is er zo bijzonder aan de zwarte bij? Romée van der Zee brengt verheldering op deze vragen. De lezing start met een ronde door de tuinen.

Van der Zee is verbonden aan het Nederlands Centrum Bijenonderzoek. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar bijen en bijensterfte en weet daardoor enorm veel te vertellen over de situatie in Nederland rondom de bij.

Silence of the Bees
Bijen verdwijnen door heel Europa en in het bijzonder in Fryslân uit tuinen en velden. In 2018 is De Kruidhof de landingsplek van het project Silence of the Bees, onderdeel van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Het project vraagt aandacht voor biodiversiteit en bijen en beweegt mensen om deze insecten te zien als belangrijke partner in de samenleving. Silence of the Bees doet dit met behulp van beeld en taal, in muziek en kunst, in cultuur en wetenschap. Met bijzondere activiteiten wil Silence of the Bees bezoekers in 2018 het belang van bijen en biodiversiteit laten zien en ervaren.

Opgave en kosten: Opgeven voor de lezing kan via de website www.dekruidhof.nl bij het betreffende evenement in de agenda.
Entree: abonnementhouders €5,00. Niet abonnementhouders €6.50 incl. koffie/thee met wat lekkers
Tijd: 19.30-21.30 uur
dekruidhof.nl

Laatste nieuws