Lifestylemagazine over Noord-Nederland

8/5 - 1/11: Bijzondere waarnemingen door bezoekers van het Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld stelt haar expositieruimte beschikbaar voor de bijzondere waarnemingen van bezoekers. Van 8 mei tot 1 november delen bezoekers hun waarnemingen uit het Dwingelderveld met elkaar.

Tekst: Bezoekerscentrum Dwingelderveld | Foto: Okko Vos

Tijdens een bezoek aan Nationaal Park Dwingelderveld doe je als wandelaar of fietser vaak bijzondere ontdekkingen. Bezoekerscentrum Dwingelderveld stelt haar expositieruimte beschikbaar voor de bijzondere waarnemingen van bezoekers. Van 8 mei tot 1 november delen bezoekers hun waarnemingen uit het Dwingelderveld met elkaar.

De planten, dieren, weidsheid en afwisseling tussen bos en hei maakt ieder bezoek aan het natuurgebied bijzonder. Een adder die midden op een wandelpad ligt te zonnen, een leeuwerik die haar mooiste melodie laat horen of een vosje dat wegsluipt. Het zijn waarnemingen waar je als bezoeker vaak versteld van zult staan. Maar er zijn ook onvermoede bijzonderheden te ontdekken. Er zijn talloze libellen, kevertjes, mossen en kruiden waar je als bezoeker vaak aan voorbij loopt. Ook deze waarnemingen zijn het delen waard.

De expositie Eigenlijk is alles hier bijzonder geeft bezoekers de gelegenheid hun waarnemingen uit het Dwingelderveld op kaart aan te geven met foto’s, verhalen of vondsten. Doorlopend draait er op een groot scherm een PowerPoint presentatie met waarnemingen. Er hangt een zestal canvasdoeken met foto’s uit het natuurgebied en verhalen van vrijwilligers van Natuurmonumenten over wat zij bijzonder vinden. Ook de waarnemingen van minder opvallende planten en dieren worden in de expositie tentoongesteld door middel van foto’s en teksten. 

Iedereen kan zijn of haar waarneming inleveren bij de balie van het bezoekerscentrum of via mail aan: gespotinhetdwingelderveld@gmail.com. Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.