Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Hemelvaartsexcursie: Witte wieven bij Loon

Op de vroege morgen van Hemelvaartsdag maken we een rustige wandeling door de natuur van het prachtige beekdal van het Loonerdiep. Terwijl de natuur ontwaakt en de witte wieven zich laten zien, vertelt een Nationaal Park gids over dit bijzondere gebied.

Tekst: IVN Drenthe | Foto: Jaap Menses

Een klassieker vanaf de Brink in Loon. Op de vroege morgen van Hemelvaartsdag maken we een rustige wandeling door de natuur van het prachtige beekdal van het Loonerdiep. Terwijl de natuur ontwaakt en de witte wieven zich laten zien, vertelt een Nationaal Park gids over dit bijzondere gebied.

Dauwtrappen verwijst naar een oud gebruik waarbij men met blote voeten door het natte gras liep. Natuurlijk kunnen de excursie deelnemers dit zelf ervaren en de schoenen onderweg uittrekken. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben. Op deze wijze werd vroeger het meifeest of de heropleving van de natuur gevierd. Onderweg ervaren we dit met een ochtendconcert door de ontwakende vogels.

Datum: Donderdag 10 mei 2018

Starttijd: 06.00 uur

Startplaats: Brink in Loon

Duur/afstand: 3½  uur / ca. 6 km

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

drentscheaa.nl