Lifestylemagazine over Noord-Nederland

26/5 - 29/7: Expositie Cees Vegh "Lucht, licht en ruimte"

Cees Vegh staat met zijn solo-expositie Lucht, licht en ruimte in Galerie Het Raadhuis in Groningen. Hij werd geïnspireerd door het Lauwersmeer, de Waddenkust, hoge luchten, licht, de dijken en de koolzaadvelden.

Tekst: Galerie Het Raadhuis | Beeld: Cees Vegh

Hij woont in het stedelijk gebied van Zuid-Holland maar ‘hier’ voelt hij zich thuis. ‘Hier’ is het Wad, de kwelders, de luchten, de rust en de ruimte van Groningen.

Twee jaar heeft Cees aan zijn solo-expositie gewerkt. Met zijn fiets, zijn schetsboeken en schilderspullen doorkruiste hij de provincie. Hij liet zich inspireren door het Lauwersmeer, de Waddenkust, de hoge luchten, het licht, de dijken en de koolzaadvelden.

Cees is een veelzijdig schilder. De polders, de dijken, de zee, de kust, de wadden, zijn de stille en tijdloze krachtbron waaruit zijn schilderijen ontstaan. Rust, ruimte en verstilling zijn de centrale thema’s in zijn werk. Zijn schilderijen zijn vaak ingetogen en verfijnd.

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei is Cees Vegh aanwezig in de Galerie. Van 13.00 tot 17.00 uur kunt u kennismaken met Cees en zijn werk.

EXPOSITIE CEES VEGH

LUCHT, LICHT EN RUIMTE

HIER VOEL IK ME THUIS

26 mei t/m 29 juli 2018

Bezoek voor meer informatie galeriehetraadhuis.nl