Lifestylemagazine over Noord-Nederland

27/5: Excursies Drentsche Aa voor Dag van het Nationaal Park

Op zondag 27 mei 2018 houdt Nationaal Park Drentsche Aa samen met Geopark De Hondsrug twee excursies vanaf Parkeerplaats de Molensteeg bij Oudemolen. De eerste excursie start om 10:00 uur, de tweede excursie start om 15.00 uur.

Tekst: IVN Drenthe | Foto: Oudemolensche Diep © Nationaal Park Drentsche Aa

Op zondag 27 mei 2018 houdt Nationaal Park Drentsche Aa samen met Geopark De Hondsrug twee excursies vanaf Parkeerplaats de Molensteeg bij Oudemolen. De eerste excursie start om 10:00 uur, de tweede excursie start om 15.00 uur.

Het thema “Cultuurhistorie; het zit in onze natuur” is bij uitstek van toepassing op het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. De huidige Drentsche Aa natuurwaarden en de hoge cultuurhistorische waarden zijn het gevolg van eeuwenlange (land)inrichting door de mens. Gidsen laten u dit cultuurhistorische landschap met zijn bijzondere natuurwaarden zien. Het beekdal van het Oudemolensche diep behoort tot de kroonjuweeltjes van Nationaal Park Drentsche Aa. De deelnemers worden meegenomen naar de mooiste plekjes in dit beekdal, waar men kan genieten van de meanderende beek, de kleurrijk bloeiende beekdalgraslanden en de heide, die op de hogere en drogere gronde groeit.

Excursies

10:00 uur:           deze excursie gaat in noordelijke richting langs het beekdal van het Oudemolensche diep

15:00 uur:           deze excursie gaat in zuidelijke richting langs het beekdal van het Oudemolensche diep

De Nederlandse Nationale Parken organiseren speciale activiteiten op (of rond) 24 mei 2018. Deze "Dag van het Nationaal Park" biedt voor iedereen de gelegenheid om de bijzondere natuur van de nationale parken op diverse manieren te ontdekken. Onder het motto “Cultuurhistorie, het zit in onze natuur” worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige fietsroute, speciale excursies, vaartochten of een streekmarkt. Ook voor de kinderen worden er tal van uitdagende activiteiten georganiseerd.

U bent van harte welkom op één of beide excursies. Een excursie duurt ca. 2 uur.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze excursies.

drentscheaa.nl/