Lifestylemagazine over Noord-Nederland

15/6: Fysiek performancetheater op Oerol Terschelling

Op 15 juni 2018 beleeft de performance Uniform naar het idee van Nastaran Razawi Khorasani zijn première op Oerol Festival, Terschelling, en speelt daar tot en met 24 juni.

Tekst: Maas theater en dans | Foto: © Noa Verhofstad

Op 15 juni 2018 beleeft de performance Uniform naar het idee van Nastaran Razawi Khorasani zijn première op Oerol Festival, Terschelling, en speelt daar tot en met 24 juni. Uniform, een dansperformance over het verlangen naar gemeenschappelijkheid, vormt het tweede deel van de driedelige reeks die Nastaran maakt bij Maas in het kader van de regeling Nieuwe Makers. De voorstelling is eind juni nog te zien in Maaspodium, Rotterdam en in augustus op Festival Boulevard, Den Bosch.

Verlangen naar gemeenschappelijkheid

Hoe krijgt collectiviteit tegenwoordig gestalte, in dit tijdperk van zelfontplooiing en individualisme? Uniform is een ode aan de meeloper, aan de wil om op te gaan in de massa. Gefascineerd door het fenomeen volksdansen, de nationale feest- en rouwcultuur (van het WK tot de MH17-ramp) en het daaraan gekoppelde uniforme en massale sociale mediagedrag vraagt Nastaran zich in deze dansperformance af op welke manier de huidige generatie vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid.

Nastaran bij Maas

Nastaran is geselecteerd voor de regeling Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten en maakt drie voorstellingen bij Maas: Solo van Nas & Jim (seizoen 17/18), Uniform en Bye Bye Baby (voorjaar 2019).Maas en Nastaran op Oerol

Maas theater en dans is voor de derde keer op Oerol. In 2015 presenteerde Maas er drie jonge makers in Loslopend wild, waaronder Nastaran Razawi Khorasani met haar goed ontvangen solo Play It Back. In 2017 speelde Maas er Rite of Spring met vier Zuid-Afrikaanse en vier Nederlandse performers. 

Makers

Van: Nastaran Razawi Khorasani

Met: Milou van Duijnhoven, Jens van Huizen, Art Srisayam, Nastaran Razawi Khorasani

Dramaturgie: Tobias Kokkelmans

Muziek: Jimi Zoet

Kostuums: Nicky Nina de Jong

Licht: Marijn de Jong

In samenwerking met: URLAND

Tourdata

15 – 24 juni 2018 Oerol / Terschelling (2 x per dag)

29 – 30 juni 2018 Maaspodium / Rotterdam

6, 8- 11 aug 2018 Boulevard, locatie Rosmalen