Lifestylemagazine over Noord-Nederland

9 en 10 juni: Rare-Planten-Dagen bij Foltz

Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten. Deze ‘schatten’ en die van gastkwekers Roy Hofstede, Lars Ulsamer en Jutta’s Staudengarten zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’.

Tekst en foto: Tuingoed Foltz  

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die vaak in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur. Deze ‘schatten’ en die van gastkwekers Roy Hofstede, Lars Ulsamer en Jutta’s Staudengarten zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

Rondleidingen door de tuinen

In de schaduw- en bostuinen en de nog jonge jungletuin zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad), Colocasia (olifantsoor) en Tetrapanax (rijstpapierplant)te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin, de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen. Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.

Gastkwekers Roy Hofstede, Jutta’s Staudengarten en Lars Ulsamer

Roy Hofstede is een jonge, gepassioneerde kweker met een voorliefde voor winterharde exoten. Hij presenteert veel recent verworven schatten. Jutta’s Staudengarten uit Duitsland neemt onder meer tuinorchideeën en rotsplanten mee naar Meeden. De ook over de oostgrens wonende Lars Ulsamer komt met bijzondere schaduwplanten.

Mediterraan terras met teas & scones

Op het terras zorgen olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer. Lia Simons serveert home made gebak en Engelse teas & scones.

Info

De Rare-Planten-Dagen zijn geopend van 10 tot 5. De toegang is gratis.

Adres Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden (Gr), tel. (0598) 635 000

tuingoedfoltz.nl