Lifestylemagazine over Noord-Nederland

16/4: Wandelen langs de kleurrijke akkers

Wandel 16 juni mee met een gids van Natuurmonumenten tijdens de kleurrijke wandeling langs bloeiende akkers. De tocht voert over de essen van Ruinen waar de verschillende soorten graan, de klaprozen en korenbloemen zich laten zien.

Tekst: Bezoekerscentrum Dwingelderveld | Foto: Natuurmonumenten – Rene Koster

Wandel zaterdag 16 juni om 11.00 uur mee met een gids van Natuurmonumenten tijdens de kleurrijke wandeling langs bloeiende akkers. De tocht voert over de essen van Ruinen waar de verschillende soorten graan, de klaprozen en korenbloemen zich laten zien.

Natuurmonumenten beheert een aantal akkertjes op de essen van Ruinen en Ansen. Ieder jaar zaait men deze akkertjes in met verschillende graansoorten. Daar groeien ook vaak kleurrijke akkerbloemen die een bron van voedsel zijn voor bijen en andere insectensoorten. Tijdens de wandeling vertelt de gids over het potstalsysteem en de wijze waarop boeren vroeger hun akkers afrasterden.

De wandeltocht van ongeveer 5 kilometer begint en eindigt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Vooral aanmelden is nodig en kan via natuurmonumenten.nl.