Lifestylemagazine over Noord-Nederland

17/6: Kunstmarkt Fraeylemaborg

Op 17 juni is het weer zover: de Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg opent voor de 38ste keer de poort. Dit gebeurt dit jaar op zondag, om zoveel mogelijk mensen welkom te kunnen heten.

Tekst en foto: Fraeylemaborg | Openingsfoto: iStock 

Op 17 juni is het weer zover: de Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg opent voor de 38ste keer de poort. Dit gebeurt dit jaar op zondag, om zoveel mogelijk mensen welkom te kunnen heten. Ruim 50 beeldende kunstenaars tonen hun werk, met daarbij een aantrekkelijk randprogramma.

Het werk valt onder uiteenlopende disciplines. Er is veel schilderkunst, met technieken als olieverf, acryl en aquarel. Daarnaast vindt u sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papier en fotografie. Het leuke aan de Kunstmarkt is dat de bezoeker kennis maakt met de kunstenaars zelf. Deze zijn graag bereid uitleg te geven over hun werk. Een flink aantal van hen geeft demonstraties en bezoekers kunnen zich laten portretteren.

Het voorterrein van de Fraeylemaborg biedt een schitterende ambiance. Vanaf het theaterterras kan de bezoeker genieten van allerlei culturele nevenactiviteiten. Er is live muziek en straattheater met onder meer Art Carnivale.

Kinderen krijgen de kans om een zelfportret te schilderen. Ze kunnen zich laten inspireren door de historische kinderportretten uit drie eeuwen, die in de tentoonstelling “Borgkinderen” in het Koetshuis te zien zijn.

In de borg is de recent ingerichte Speelkamer te zien en de follies in het park zijn natuurlijk ook een bezoek waard. In de follies zijn hedendaagse foto’s tentoongesteld van kinderen in en rond de borg.

De toegang tot de Kunstmarkt is gratis. De entree voor Borg, Koetshuis en de Follies in het park is euro 5,00.