Lifestylemagazine over Noord-Nederland

23/6: Seizoenswende wandeling: lente wordt zomer

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 23 juni de tweede seizoenswende wandeling van 2018: welke veranderingen zien we per seizoen in het landschap?

Tekst: Het Groninger Landschap | Foto: Corné Sparidaens

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 23 juni de tweede seizoenswende wandeling van 2018. 

De nadruk ligt bij deze excursie op het wandelen, waarbij we in 2018 vier keer (lente, zomer, herfst en winter) dezelfde route afleggen, telkens rond de data wanneer de seizoenen wisselen. Welke veranderingen zien we per seizoen in het landschap? In kleine groepjes vertellen de gidsen tijdens het wandelen over de omgeving. We wandelen door het mooie Reitdiep landschap en geven onderweg gelegenheid om foto’s te maken.

Het Groninger Landschap wil de cultuurhistorische waarde van het landschap en de natuur  onder de aandacht brengen en laten beleven.  De gidsen vertellen over het ontstaan van het unieke 2500 jaar oude wierdenlandschap met de borgen, kerken, dijken en rivierbeddingen en laten u de schoonheid ervan ervaren.

Hoog en waterdicht  schoeisel (wandelschoenen) is noodzakelijk en honden zijn niet welkom. De route gaat voor 80% langs wandel- en fietspaden. De wandeling is circa 20 kilometer lang. Meewandelen is kosteloos. Onderweg zullen we een horeca gelegenheid aandoen om iets te drinken. U dient zelf voor een lunchpakket en drinken voor onderweg te zorgen.  

Aanmelden via: groningerlandschap.nl / activiteiten

Locatie: Parkeerplaats Harssensbosch, Winsumerweg 6 Adorp

Tijd: 9.00 - 16.30 uur.