Lifestylemagazine over Noord-Nederland

24/6: Fietsen langs besloten venen, Westerdiep en Lappenvoort

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op zondag 24 juni een informatieve fietstocht door het Drentsche Aa landschap. Aansluitend rijd je via de pingoruïne Okkenveen naar de Polder Lappenvoort.

Tekst: Nationaal Park Drentsche Aa | Foto: Westerdiep © Nationaal Park Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op zondag 24 juni een informatieve fietstocht door het Drentsche Aa landschap.

Een Nationaal Park vertelt onderweg o.a. over de werkzaamheden in de Westerlanden en de Besloten Venen. Hier wordt de dijk langs de Drentsche Aa verwijderd. De beek krijgt zo weer ruimte. Aansluitend rijden we via de pingoruïne Okkenveen naar de Polder Lappenvoort. Hier is de loop van de Oude Aa enige jaren geleden hersteld . Via de Appèlbergen gaat de route terug naar restaurant Blankenhoeve. Hier is kunnen we de tocht afsluiten met een kopje koffie of thee (voor eigen rekening).

Datum: Zondag 24 juni 2018

Starttijd: 13.30 uur

Startplaats: Parkeerplaats Restaurant Blankenhoeve Beslotenveenseweg 2 in Noordlaren

Duur/afstand: 2,5 uur / ca. 25 km

Informatie: Eigen fiets meebrengen heeft de voorkeur. Bij restaurant Blankenhoeve zijn een beperkt aantal fietsen te huur. Hierover kunt u via telefoonnummer 06-5369590 informatie opvragen. Een verrekijker wordt aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze fietstocht.

Kosten: Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

drentscheaa.nl/