Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Rozentunnel Menkemaborg in bloei

De bloeiende rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in Uithuizen is een jaarlijkse publiekstrekker. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

Tekst en foto: Menkemaborg

De bloeiende rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in Uithuizen is een jaarlijkse publiekstrekker. De bloei van de rozen is dit jaar uitzonderlijk vroeg begonnen. Het prachtige warme weer heeft gezorgd voor een prachtig bloeiende rozentunnel. Wandelen door een tunnel van roze, rode en witte rozen is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American Pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

Nog het hele jaar staat de manier van de verlichten in de achttiende eeuw centraal onder de titel: ‘De Menkemaborg; sfeervol verlicht in de 18de eeuw en nu’. Aanleiding is de nieuwe LED verlichting in de kamers.

De Menkemaborg is een prachtig volledig ingericht huis in barokke stijl. Huis en tuin vormen een eenheid, zoals dat rond 1700 gebruikelijk was. De Menkemaborg is een bezoek waard!

De Menkemaborg is open van maart tot en met september op dinsdag tot en met zondag van tien tot vijf uur. In de maanden juli en augustus ook op maandag open! Van oktober tot en met december open van dinsdag tot en met zondag van tien tot vier uur.

Museum Menkemaborg

Menkemaweg 2

9981 CV Uithuizen

Tel 0595 431970

menkemaborg.nl