Lifestylemagazine over Noord-Nederland

12 juli: Zomeravondwandeling op de Bosberg

Ga mee voor een prachtige zomeravondwandeling rond de Bosberg met de gids van Staatsbosbeheer. De Bosberg, waarnaar dit gebied is genoemd, is met z’n bijna 27 meter hoogte het hoogste punt van Friesland.

Tekst en foto: Staatsbosbeheer

Ga mee voor een prachtige zomeravondwandeling met de gids van Staatsbosbeheer. De Bosberg, waarnaar dit gebied is genoemd, is met z’n bijna 27 meter hoogte het hoogste punt van Friesland. Tijdens deze wandeling beklimmen we ook de Bosbergtoren en genieten boven van het weidse uitzicht in avondstemming. In deze uitkijktoren is tevens een lift wanneer u de klim teveel gevraagd vindt. Vanzelfsprekend is er tijdens deze wandeling aandacht voor de “eik van de Bosberg”.

Rond 1900 bedreigde stuivend zand het dorp Appelscha en de omliggende landbouwgebieden. Staatsbosbeheer is in 1906 begonnen met de aanleg van een dennenbos om het zand te beteugelen. Nog steeds zie je in het gebied rond de Bosberg de zandduinen van weleer en ook de inmiddels imposante oude dennenbomen. Maar er is veel meer te zien. Tegenwoordig is dit een afwisselend gebied met zowel naald- als loofbomen waar veel diersoorten zich thuis voelen. Ook vind je er een kleine zandvlakte, overblijfselen van een renbaan en een openluchttheater.  Zowel wat natuur als cultuur betreft kent het gebied een rijke geschiedenis.

Datum: donderdag 12 juli 2018

Tijd: 19.30 – 21.30  uur

Start: TIP kantoor Appelscha

Kosten: 8,50, kinderen tot 12 jaar € 6,00

Vooraf aanmelden noodzakelijk via staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold