Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwe Nationaal Park digitale wandelroute ’Ballooërveld’

Nationaal Park Drentsche Aa heeft een nieuwe 5 km. lange wandelroute in de omgeving van Balloo en het Ballooërveld uitgezet. De route start op de Nationaal Park Drentsche Aa parkeerplaats bij de schaapskooi in Balloo.

Tekst: IVN | Foto: Klimmen over de ‘Steggel’ bij het Ballooërveld. © Nationaal Park Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa heeft een nieuwe 5 km. lange wandelroute in de omgeving van Balloo en het Ballooërveld uitgezet. De route start op de Nationaal Park Drentsche Aa parkeerplaats bij de schaapskooi in Balloo. De wandelaars lopen via de Ballooër Noord Esch, het Koebroeksveld, langs de beekdalen van het Looner Diep en het Smalbroekenloopje naar het Ballooërveld.

Onderweg is veel te zien zoals prachtige doorkijkjes over het oeroude Drentse landschap. Het ene moment geniet de wandelaar van het weidse uitzicht over de es en het veld, verderop van het kleinschalige beekdallandschap. De route loopt oa langs het monument voor Harry de Vroome, het ‘Egelmeer’ en het ‘Tichelhuis’, een laagte in het landschap waar in de middeleeuwen potklei werd gewonnen om bakstenen van te maken. Een afwisselende route door het beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa.

Langs de route staan meerdere bankjes zodat er onderweg ook gerust kan worden. Onderweg moeten twee ‘steggeltjes’ (overstapjes) worden ‘genomen’ om over de afrasteringen te klimmen.  

De wandelroute is te downloaden van de wandelpagina ‘eindjeominDrenthe.nl’ 

De route is op de mobiel of tablet te volgen zodat de wandelaar via GPS de route kan lopen en op meerdere locaties interessante informatie krijgt. De route kan ook als pdf worden geprint en met kaart worden meegenomen.

De komende tijd worden er meer digitale Nationaal Park wandelroutes aan deze wandelapp toegevoegd.