Lifestylemagazine over Noord-Nederland

19 t/m 21 juli: Welcome to the Village

Welcome to The Village vindt op 19, 20, 21 en 22 juli 2018 plaats in recreatiegebied de Groene Ster, vlakbij Leeuwarden. De headliners van de zesde editie zijn Mark Lanegan Band, Warhaus, Motorpsycho en Joan As Police Woman.

Tekst: Welcome to the Village | Foto: Hans Jellema 

Het is de “spannendste” line-up die Welcome to The Village sinds haar eerste editie kent. Met nog dertien nieuwe namen is de line-up van Welcome to The Village compleet. Dit maakt het programma van komende editie één vol positieve verrassingen, variatie en - met 38 procent vrouwen prominent in het programma - exceptioneel vrouwelijk.

“Spannendste en breedste programma tot nu toe”

Het festival heeft dit jaar extra aandacht besteed aan een gevarieerde line-up met meer vrouwen, meer podiumkunst, een inspirerend debatprogramma en de focus op ‘next best talents’ in de muziek. “Het is het spannendste en breedste programma tot nu toe. Niet alle namen zullen voor iedereen even bekend zijn; we hebben dan ook expliciet ingezet om ons publiek echt te verrassen,” vertelt Bootsma. “In het verleden bleek al dat we hier de grote namen van de toekomst weten te presenteren en ik weet zeker dat we ook dit jaar de sterren van het volgende festivalseizoen in huis hebben gehaald.”

Gesteund door onder andere curatoren Koen ter Heegte, Arnold de Boer en Jacco Gardner die een eigen schare bands introduceren zorgt ervoor dat het programma meer diepgang heeft gekregen.

Dagafsluiters: extatische Weval en “It’s a man’s world” van Joost van Bellen

Naast de laatste dansbare acts en DJ’s, is bekend gemaakt dat het DJ-duo Weval en DJ Joost van Bellen de avonden afsluiten. Weval bestaat uit het Nederlandse producersduo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers. Op Lowlands ontpopte Weval zich tot een van de grote live-sensaties. Met een combinatie van dromerige tunes en sterke beats garandeert dit extatisch goede electro-dance-pop op de zaterdagavond.

Joost van Bellen sluit de zondagavond af met de show “It’s a man’s world”: een setlist vol muziek gemaakt door vrouwen. Afgelopen jaren leverde Van Bellen louter topsets af op onder andere Lowlands, Milkshake, Pinkpop, Into The Great Wide Open, Solar en Best Kept Secret. Deze ode aan de vrouw in “It’s a man’s world” belooft een vurig dansbare en vooral onvergetelijke afsluiter van Welcome to The Village op de zondag.

De vrijdagavond wordt afgesloten door het al eerder aangekondigde Jungle by Night.

De laatste namen: Weval (duo live) // Joost van Bellen – It’s a Man’s World // Lili Grace // Equal Idiots // DJ Francesco + DJ Sebcat // DJ Ingo the Gringo // Klub Kapsalon // Vera en Haar Mannen // 3fm Talent: Day Fly // Jonas Borchert (winnaar stationspiano) // Arnold de Boer cureert: FOKN Bois, Kanipchen-Fit, It Dockumer Lokaeltsje. Het volledige programma + blokkenschema is te vinden op welcometothevillage.nl.

Over Welcome to The Village

Welcome to The Village vindt op 19, 20, 21 en 22 juli 2018 plaats in recreatiegebied de Groene Ster, vlakbij Leeuwarden. De headliners van de zesde editie zijn Mark Lanegan Band, Warhaus, Motorpsycho en Joan As Police Woman. Naast (podium)kunst is er ook dit jaar ruim aandacht voor innovatie in het innovatielab DORP, wordt er met 18 maatschappelijke partners aan het handgemaakte festival gewerkt en is lekker én logisch eten prioriteit. Welcome to The Village wordt onder andere mogelijk gemaakt door Leeuwarden-Fryslân 2018, Grolsch, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Provincie Fryslân, Het Nieuwe Stads Weeshuis, Gemeente Leeuwarden.

welcometothevillage.nl

friesland.nl