Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De Orchideeën Hoeve: instant vakantie

Een werelds dagje uit is de slogan van de Orchideeën Hoeve en dat dekt de lading wel. Want in het tropische park (25.000m2) in Luttelgeest vind je een keur aan bijzondere bloemen, planten en diersoorten uit de meeste exotische windstreken.

Tekst: Jolanda de Kruyf  | Fotografie: Orchideeën Hoeve, JdK

Denkend aan de Tropen zie je geen kaarsrechte wegen door strak verkaveld polderland gaan. Dus laat je verrassen. Midden in dit nagelnieuwe land stuit je op een mangrovebos, regenwoud en exotische vlindervallei. Je voert er papegaaitjes, ziet vlammend roze flamingo’s paraderen en brutale aapjes tussen de takken slingeren.

Een werelds dagje uit is de slogan van de Orchideeën Hoeve en dat dekt de lading wel zo ongeveer. Want in het tropische park (25.000 vierkante meter) in Luttelgeest vind je een keur aan bijzondere bloemen, planten en diersoorten uit de meeste exotische windstreken. En wel zo handig: alles is overdekt, dus ook een ideaal uitje als het ‘es een dagje minder zomert. Je hoeft de nieuwe “Zwevende” Bloementuin maar binnen te stappen en je hebt dat instant vakantiegevoel te pakken. Wedden?

Een explosie van bloemen

In deze sferen heb je weinig verbeeldingskracht nodig. Denk: een willekeurig terrasje in Toscane. Romantische prieeltjes, zacht geroezemoes, klaterende watertjes, klinkerstenen waarop tafeltjes zijn geschikt voor glazen Chianti en borden vol antipasti. Daarboven een veelkleurige explosie van bloemen tot zover het oog reikt. Ja, ook dit is de Noordoostpolder.

Benieuwd naar het hele artikel? Je leest het in Noorderland 2018-5. Haal 'm nu in de winkel of bestel hier.