Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zomeractiviteiten bij het Boomkroonpad

Dat betekent dat er weer volop activiteiten zijn bij Buitencentrum Boomkroonpad. De Zomerse Buitendag is één van de vele activiteiten.

Tekst: Buitencentrum Boomkroonpad | Foto: Hans Wolters

De vakantieperiode gaat bijna  beginnen! Dat betekent dat er weer volop activiteiten zijn bij Buitencentrum Boomkroonpad. De Zomerse Buitendag is één van de vele activiteiten.

Tijdens de Zomerse Buitendagen kunnen (groot)ouders met hun kinderen een leuke speurtocht maken van zo’n 2,5 km. De tocht voert ook over het Boomkroonpad. Onderweg zijn er allerlei leuke opdrachtjes over de natuur en speciaal over de Vos. Op deze manier ontdekt het hele gezin de levenswijze van dit interessante dier. Aan het einde van de speurtocht mogen de kinderen hun eigen opbergkistje timmeren. Dit mogen de kinderen na afloop mee naar huis nemen.

Andere Zomeractiviteiten

Naast de Buitenmiddagen worden er door Staatsbosbeheer nog tal van andere zomeractiviteiten georganiseerd. Op woensdagmiddagen zijn er de zomerwandelingen voor het hele gezin. Tevens worden er enkele zomeravondwandelingen georganiseerd.

Informatie en aanmelden

De Zomerse Buitendagen zijn elke dinsdag en donderdag in de zomervakantie (vanaf 10 juli).

Vanaf 10 uur tot 14.00 uur kan er met de speurtocht worden gestart.

De kosten bedragen € 9,50 per kind.  Dit is inclusief kaartje Boomkroonpad, meedoen met de speurtocht, en het timmeren van een opbergkistje. Volwassenen hoeven alleen een kaartje voor het Boomkroonpad te kopen en betalen slechts € 4,50.

U kunt zich vooraf aanmelden bij het buitencentrum via  0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.

De locatie is: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad