Lifestylemagazine over Noord-Nederland

1 september: workshop natuurprints maken

Op zaterdag 1 september organiseert Kunstacademie Friesland een workshop natuurmonoprints maken bij De Kruidhof.

Tekst en foto: De Kruidhof

Op zaterdag 1 september organiseert Kunstacademie Friesland een workshop natuurmonoprints maken bij De Kruidhof, Hortus van Fryslân in Buitenpost. Met behulp van plantmateriaal, dat gedrukt wordt met drukinkt en inktrollers op een glasplaat, leer je in een dag een schitterend botanisch kunstwerk maken.

Een monoprint is een eenmalige druk voor mensen die niet bang voor experimenten zijn. De monoprints worden gemaakt door het afdrukken van gedroogd plantenmateriaal uit eigen tuin of vers materiaal uit de tuinen van De Kruidhof. Kies je eigen kleuren, afmetingen en maak oneindige variaties. Er wordt gewerkt met drukinkt (op waterbasis) en inktrollers op een glasplaat. Voorkennis is niet nodig.

De inkt wordt op verschillende manieren verwerkt: met het paletmes op glasplaat, tekenen op papier op ingeïnkte plaat, sjabloondruk en materiaaldruk. Het klinkt complex maar al deze technieken heb je snel onder de knie, om daarna je creativiteit de vrije loop te laten met verbluffend resultaat. In één dag heb je allerlei mogelijkheden onderzocht en mooie ontdekkingen gedaan!

Ga voor meer informatie en aanmelding naar kunstacademiefriesland.nl.  

Informatie

Tijd: 10.30-15.30 uur

Kosten: €75