Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tijdens Noorderzon: het Meezingcafé

VRIJDAG organiseert diverse laagdrempelige kunstzinnige en culturele activiteiten tijdens Noorderzon.

Tekst: VRIJDAG | Foto: Cees van Alten

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, wil actieve deelname van 55-plussers aan de samenleving bevorderen via kunst en cultuur. Daarom organiseert het amateurkunsthuis diverse laagdrempelige kunstzinnige en culturele activiteiten in Stad.

Meezingcafé op Noorderzon

Zo vindt er op 28 augustus tijdens Noorderzon een speciale editie van het Meezingcafé plaats. Zing tussen 16.00 en 17.00 uur mee met een bonte mix van muzikale highlights, begeleidt door een combo onder leiding van Han Hesselink. Entree is gratis en iedereen is welkom om mee te doen. Het Meezingcafé is een initiatief van het +Café en VRIJDAG en vindt elke laatste vrijdag van de maand doorgaans plaats bij VRIJDAG.

Zingen met Opa en Oma

Je hebt ze vast wel eens gehoord, de oudhollandse kinderliedjes en de Nederlandstalige evergreens die opa en oma vroeger zongen. Tijdens Noorderzon op 29 augustus begeleidt opa Martin tussen 16.00 en 17.00 uur kinderen en hun grootouders op gitaar, al dan niet met bijpassende spelletjes en bewegingen, om de nostalgische liedjes weer tot leven te brengen. Iedereen is welkom! Zing je mee?