Lifestylemagazine over Noord-Nederland

7, 8 en 9 september: openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren

Aanstaand weekend verandert het voormalig Suikerunieterrein in Groningen in de grootste openluchtbioscoop van Noord-Nederland.

Tekst en foto: Zienemaan & Sterren

Aanstaand weekend verandert het voormalig Suikerunieterrein in Groningen in de grootste openluchtbioscoop van Noord-Nederland. Het jaarlijkse filmevenement vertoont dit weekend drie spectaculaire films onder de sterrenhemel. De achtste editie van het filmfestival opent met de Russische ruimtevaart thriller Salyut-7. 

Zaterdag 8 september staat de concertregistratie van Monterey Pop uit 1968 op het programma en op zondag 9 september sluit de openluchtbioscoop af met het extravagante liefdesverhaal How to Talk to Girls at Parties. Voor de leukste kinderfilms kan men op zaterdag en zondag terecht bij kinderbioscoop Zienemini in De Wolkenfabriek.

Vrijdag 7 september: Salyut-7 ‘Space thriller spectacular, Russian style’

Bombastische ruimtevaartthriller over de waargebeurde missie in 1985 naar ruimtestation Salyut-7.  Gravity meets Apollo 13, maar dan met een flinke schep Russische humor en melancholie. Vladimir Poetin vond de film prachtig.

Zaterdag 8 september: Monterey Pop The greatest pre-Woodstock rock music festival’

Monterey Pop uit 1967 geldt als de absolute oermoeder der festivals. Laat je met deze festivalcompilatie van D.A. Pennebaker meeslepen door Janis Joplin, Otis Redding, Jimi Hendrix en nog veel meer grootheden uit die tijd. Opnieuw uitgebracht in superieure beeld- en geluidskwaliteit.

Zondag 9 september: How to Talk to Girls at Parties ‘Punk-boy meets alien-girl story’

Extravagant liefdesverhaal gesitueerd in de gevaarlijkste plek van het universum: de Londense wijk Croydon. Genre-overstijgende trip vol bonte kostuums, met glansrollen voor Elle Fanning en Nicole Kidman als punkdiva.

Informatie

Tijd: open vanaf 18.30 uur, start om 20.30 uur

Kosten: €9 in voorverkoop, €11 aan de deur

Meer info: www.zienemaan.nl