Lifestylemagazine over Noord-Nederland

8 september: gratis optredens tijdens City Stage

Op zaterdag 8 september biedt de Groninger binnenstad opnieuw een podium voor amateurkunstenaars tijdens de tweede editie van City Stage.

Tekst en foto: VRIJDAG

Op zaterdag 8 september biedt de Groninger binnenstad opnieuw een podium voor amateurkunstenaars tijdens de tweede editie van City Stage. Tussen 12.00 en 17.00 uur wordt de binnenstadbezoeker aangenaam verrast met wereldmuziek en theater op de Grote Markt en bij de Der Aa-kerk. VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, is verantwoordelijk voor productie en programmering van City Stage.

Ineke Kuiper, producer City Stage: “Groningen is een City of Talent en dat talent willen wij tonen aan de bezoekers van de binnenstad. Zij worden verrast met aansprekende, sprankelende wereldmuziek en musical acts op onze podia op de Grote Markt en de A-kerk. Ook trekt er een orkest door de straten om het beeld van winkelstad te verbinden met dat van Groningen Cultuurstad.”

City Stage

City Stage is een initiatief van de Groninger City Club, gemeente Groningen en VRIJDAG. Met City Stage willen de initiatiefnemers amateurkunstenaars een podium te bieden waarop ze hun talent aan een breed publiek kunnen tonen. Dansers, muzikanten, acteurs, street artists en zangers presenteren zichzelf op twee podia in de binnenstad van Groningen. Het zijn ervaren amateurkunstenaars die van de schijnwerpers houden en daarmee voor extra levendigheid in de Groninger binnenstad zorgen. Andersom zorgen de presentaties ook voor een extra stimulans voor de optredende amateurkunstenaars zelf.

Op 15 september is er wederom een editie van City Stage. Dan staan de twee podia op het Waagplein (pop) en de A-kerk (dans). Kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl/citystage.