Lifestylemagazine over Noord-Nederland

30 september: tuin- en smaakmarkt

Op zondag 30 september is de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld.

Tekst en foto: Natuurmonumenten

Op zondag 30 september is de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Deze kleinschalige markt bestaat uit kramen met tuinplanten, kunst, tuindecoraties, ijs, jam, honing en andere lekkernijen. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten en bezienswaardigheden aan de Benderse 22 in Ruinen. Toegang tot de markt en parkeren is gratis.

Ieder jaar organiseert Natuurmonumenten de tuin- en smaakmarkt. Tuinliefhebbers kunnen er onder andere stekjes uit de vlindertuin van het bezoekerscentrum kopen. Vrijwilligers hebben diverse planten gestekt en staan met een kraam op de markt. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven uit de streek die hun producten en diensten laten zien. Bert Kling speelt gezellige gitaarklanken in de tuin en uiteraard zijn er ook dit jaar weer veel picknickplaatsen om te genieten van de sfeer.Tijdens de markt kunnen kinderen zich uitleven in de speelnatuur van OERRR. Kinderen pompen water op met de waterpomp of gaan op ontdekkingstocht in het wilgenhuttendorp. Daarnaast is er bij het bezoekerscentrum een ruime keuze uit speurtochten voor alle leeftijden.

Een bezoek aan de markt is goed te combineren met een leuke wandeling door het Dwingelderveld. Om 14.00 uur vertrekt een gids van Natuurmonumenten met de ‘Wandeling met de boswachter’. Wie mee wil met deze excursie kan zich vooraf aanmelden via de website van Natuurmonumenten. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.