Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6 oktober: Streekproductenmarkt Nienoord

Zaterdag 6 oktober wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden bij Landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek.

Tekst: Streekproductenmarkt Nienoord | Foto: iStock

Zaterdag 6 oktober wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden bij Landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek. Voor liefhebbers van lekkere jam is deze dag een markt om niet te missen! 

Jamwedstrijd

Dit keer wil de markt opnieuw de inwoners van het Westerkwartier de gelegenheid geven om hun eigen gemaakte jam te laten proeven door een jury, want er wordt een heuse jamwedstrijd georganiseerd. Je kunt deze dag met jouw eigen gemaakte jam meedoen met de wedstrijd om de titel 'Beste Jammaker 2018 van Het Westerkwartier' te worden. Wil jij meedoen met de jamwedstrijd? Dan kun op zaterdag 6 oktober om 9.30 uur jouw jam inleveren bij de marktmeester. Je kun je nog opgeven voor deze wedstrijd door een mailtje te sturen naar info@streekproductenmarktnienoord.nl.

Andere lekkernijen

Niet alleen de jamwedstrijd is heerlijk om naar toe te gaan, maar bij Natuurlijk Afke is er speciaal voor deze markt een nog uitgebreider assortiment. Zo is er nu weer een heerlijke vijgenjam en ook is er weer moerbeienjam die je ter plekke kunt proeven. De Poffertery is zeker weer van de partij met de jams met minder suiker. Wat dacht je van een lekkere herfstjam perenjam met speculaaskruiden of een bananenjam met chocola. Nieuw in het assortiment is lemon-curd, heerlijk over ijs, in de yoghurt en taarten en scones. Geitenhouderij ter Veen heeft naast zijn heerlijke Geitenkaas ook altijd geitenvlees bij zich. Nu speciaal nieuw is de 'bokkeburger' een heerlijk gekruide burger met vlees van hun jonge bokjes. Het Lekkere Winkeltje staat er met diverse droge worstsoorten: knoflook, Beerenburg, venkel en walnoot. Ze nemen ook eigengemaakte snert/erwtensoep mee.

Streekproductenmarkt Nienoord

Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken. Meer weten? Ga naar www.streekproductenmarktnienoord.nl.