Lifestylemagazine over Noord-Nederland

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid in het Duurzaamheidscentrum

Het Duurzaamheidscentrum in Assen zet op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, haar deuren extra wijd open.

Tekst: Het Drentse Landschap | Foto: iStock

Het Duurzaamheidscentrum in Assen zet op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, haar deuren extra wijd open. In de ochtend gaat wethouder Gea Smith in gesprek met leerlingen van basisschool De Regenboog. In de middag is iedereen uitgenodigd om langs te komen voor informatie en activiteiten over duurzame initiatieven en oplossingen in de gemeente Assen. 

In de middag is iedereen welkom om aan verschillende activiteiten deel te nemen. Maak kennis met het bijzondere en duurzame gebouw tijdens de openbare rondleidingen, doe mee aan de verrassende speurtochten en ontdek met experimenten meer over duurzame energie. Breng vooral ook een bezoek aan de demonstratie met elektrische voertuigen van de Hogeschool Groningen. 

De inloopmiddag op de Dag van de Duurzaamheid begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Het Duurzaamheidscentrum bevindt zich aan Bosrand 2 in Assen. In het Duurzaamheidscentrum Assen werken de gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap samen met als doel om bij volwassenen en kinderen aandacht te vragen voor een duurzame samenleving.