Lifestylemagazine over Noord-Nederland

14 oktober: Herfstwandeling in Ekehaar

Wandelgroep De Eekhof organiseert op zondag 14 oktober in Ekehaar een Herfstwandeling.

Tekst en foto: De Eekhof

Wandelgroep De Eekhof organiseert op zondag 14 oktober in Ekehaar een Herfstwandeling voor wandelaars en nordic-walkers. Deelnemers hebben vanaf het dorpshuis De Eekhof dit jaar de keuze uit vier gedeeltelijk vernieuwde routes. Deze routes variëren van 10 tot 25 kilometer. 

Ekehaar is een dorp in de prachtige provincie Drenthe en ligt centraal in de vierhoek Assen, Rolde, Grolloo en Hooghalen. De wandelroutes lopen over verharde of onverharde wegen en paden door de prachtige natuur van het Drentse landschap. Gedeeltelijk zijn de uitgezette routes nieuw en lopen westelijk van het dorp Ekehaar. Vanaf daar ga je langs houtwallen, weiden en essen, over heideveldjes en door bosjes in de omgeving. Afhankelijk van de gekozen route wordt er gewandeld door het Paradijs, Grote Zand, Witte Zand en Heuvingerzand of langs de dorpen Ekehaar, Geelbroek, Oosthalen, Hooghalen en de wijde omgeving hiervan. Onderweg geniet je van de natuur in kleurige herfsttooien, vallende bladeren, vele soorten paddenstoelen, boerderijen en landerijen. 

Iedere deelnemer ontvangt na afloop een gratis kopje snert. Bovendien worden de deelnemers bij terugkomst verrast met een demonstratie van de “Dorstmachine” van Wortel en Tak. Cipke Uri zal met dit apparaat demonstreren hoe van appels lekker verse appelsap geperst wordt.

Informatie

Tijd: 10 km en 15 km 09.00 tot 13.00 uur, 20 km en 25 km 09.00 tot 12.00 uur 

Opgave: vanaf 08.45 uur is inschrijving mogelijk in dorpshuis “De Eekhof” aan de Oal Diek 3, 9454 PL Ekehaar

Meer informatie: www.wandelgroepdeeekhof.nl