Lifestylemagazine over Noord-Nederland

14 oktober t/m 6 januari: tentoonstelling Prenten van de Ploeg

Vanaf 14 oktober is in het MOW de Prenten van de Ploeg te zien.

Tekst: MOW | Foto: Joke Klaveringa - MOW

Vanaf 14 oktober te zien in de ontvangst van het MOW, museum in Bellingwolde: Prenten van de Ploeg met twintig nieuwe prenten van de Groninger Kunstkring De Ploeg.

Dat de Groninger Kunstkring de Ploeg (1918) vandaag de dag een springlevende kunstvereniging is, bleek juist het afgelopen jubileumjaar. Het eigen 100-jarig bestaan vierde de vereniging met tal van tentoonstellingen en activiteiten, door heel Groningen. De Ploeg sluit dit boordevolle en bijzondere jaar af in het MOW met de tentoonstelling Prenten van de Ploeg en een extra speciale WinterSalon op 16 december.

In de tentoonstelling Prenten van de Ploeg staat de jaarlijks terugkerende Ploeg-prent centraal. De vereniging maakt elk jaar een speciale prent voor de eigen donateurs. Dit jaar kreeg de prent een extra dimensie. In plaats van één van de Ploeg-kunstenaars te selecteren, maakten twintig leden één. De tentoonstelling toont al deze nieuwe prenten, die zeer uiteenlopend zijn in vorm, onderwerp en techniek maar samenkomen in zwart-wit en grijstinten. Hiernaast kun je nog enkele edities van de prent uit voorgaande jaren bekijken.

Exposerende kunstenaars zijn Josefien Alkema, Silvia Benniks, Reinier van den Berg, Marjan Cornelius, Willem Corsius, Thomas Dijkstra, Harriët Geertjes, Annelies Gommer, Arien de Groot, Toos Hagenaars, Marten van Holten, Lydia Jonkman, Joke Klaveringa, Bé Kracht, Reina Rozema, Geert Schreuder, Gijs van der Sleen, Mary Velthoen, Aly van der Wal en Janny van de Woude.

De twintig prenten komen eveneens samen in een prachtige jubileumuitgave, verkrijgbaar in de museumwinkel. De wintersalon valt samen met ’t joar oet van het MOW en de toegang is vrij. De tentoonstelling is te zien in de ontvangst van het MOW tot en met 6 januari 2019. Meer weten? Ga naar www.museumdeoudewolden.nl.