Lifestylemagazine over Noord-Nederland

28 oktober: concert van het Hermitage Kwartet

Op zondagmiddag 28 oktober beluister je het Hermitage Kwartet.

Tekst en foto: Klassiek In 't Veen

Klassiek In 't Veen presenteert het in 2015 opgerichte Hermitage Kwartet, dat een programma brengt met het thema LIEFDE. Op zondagmiddag 28 oktober kun je hen beluisteren in Valthermond op de Concertboerderij 'Onder de Linden’ in het derde strijkkwartet van Robert Schumann, geschreven voor zijn vrouw Clara, het tweede strijkkwartet van Leoš Janáček, geschreven voor zijn grote liefde Camilla en het strijkkwartet van Samuel Barber, dat raakt tot in het hart.

Biografie

Het Hermitage Kwartet bestaat uit Floor Le Coultre viool, Jacobien Rozemond, viool, Francien Schatborn, altviool en William McLeish cello. Het kwartet is het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Zij spelen daar de grote werken uit het strijkkwartet repertoire. Inmiddels geeft het kwartet ook vele concerten buiten het Festival, waaronder in de Hermitage in Amsterdam en in het festival van Emmy Verhey.

Floor Le Coultre en William McLeish zijn jonge musici die hard bezig zijn een carrière op te bouwen. Floor is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag en heeft al vele prijzen op haar naam staan. De Canadese cellist William, is in het najaar van 2016 eveneens afgestudeerd met onderscheiding bij de befaamde cellopedagoog Michel Strauss in Den Haag.

Het concert begint om 15.00 uur. Een halfuur eerder gaat de zaal open. Meer weten? Ga naar www.klassiekintveen.nl of bel tel. 0591-549393.