Lifestylemagazine over Noord-Nederland

27 en 28 oktober: Vruchtbomen- en Snoeidagen

Op 27 en 28 oktober vinden bij Tuingoed Foltz in Meeden de jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoeidagen plaats.

Tekst en foto: Tuingoed Foltz

Op 27 en 28 oktober draait het bij Tuingoed Foltz in Meeden allemaal om vruchtbomen, kleinfruit en de inrichting van tuin en erf. Tijdens de jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoeidagen presenteert de Groningse kwekerij een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- enpruimrassen en minder bekende soorten als kwee, mispel enmoerbei.

Bezoekers kunnen meegebracht fruit laten determineren bij de stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging, bomen aanschaffen bij Foltz, een snoeidemonstratie volgen bij De Groene Ridder (11.00 en 15.00 uur) of een herfstwandeling door de tuinen maken met Andries Bierling (14.00 uur). Ook worden er in de tuinen demonstraties gegeven voor het gebruik van ambachtelijke tuingereedschappen (12.30 en 16.00 uur). Verder zijn er demonstraties van het beste snoeigereedschap, informatie over tuinontwerp en veel heerlijke, herfstige lekkernijen van Lia Simons.

 Op beide dagen is het tuingoed geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Meer weten? Ga dan naar www.tuingoedfoltz.nl.