Lifestylemagazine over Noord-Nederland

4 november: zoogdierenmiddag

Op zondagmiddag 4 november is er een zoogdierenmiddag in het Duurzaamheidscentrum in Assen.

Tekst: Het Drentse Landschap | Foto: Jaap de Vries

Op zondagmiddag 4 november van 13.00 tot 16.00 uur is er een zoogdierenmiddag in het Duurzaamheidscentrum in Assen. Heb je altijd al meer willen weten over dassen, eekhoorns, reeën, bevers of wolven? Dan mag je deze middag niet missen.

In Drenthe komen verschillende zoogdieren voor. Sommige leven heel verscholen en krijg je nooit te zien. Anderen zie je soms wegschietend in struiken of bomen verdwijnen. Hoe onzichtbaar een zoogdier soms ook lijkt, meestal laten ze wel sporen na. Door deze sporen goed te lezen kun je heel veel te weten komen over de dieren.

Tijdens de zoogdierenmiddag laat Het Drentse Landschap en het Duurzaamheidscentrum je kennismaken met een groot aantal zoogdieren die in Drenthe voorkomen. Je kunt aan de slag met pootafdrukken, proberen geweien te herkennen, meedoen met de zoogdierenquiz, schedels leren lezen en alles leren over dassen, wolven en bevers. Neem je (groot)ouders mee want ook voor hen valt er veel te doen en te leren. Voor hele jonge broertjes en zusjes hebben we leuke knutsels en spelletjes met zoogdieren.