Lifestylemagazine over Noord-Nederland

11, 18 en 25 november: herfstwandeling bij het Boomkroonpad

Op alle zondagen in november neemt Staatsbosbeheer je tijdens een herfstwandeling mee door de omgeving van het Boomkroonpad.

Tekst en foto: Staatsbosbeheer 

De herfstperiode is prachtig. De natuur maakt zich op voor de winter, de dieren zorgen voor wintervoorraad in hun nesten en ook de bladeren aan de bomen hebben allemaal verschillende kleuren. Op alle zondagen in november is er een natuurgids van Staatsbosbeheer aanwezig die je mee neemt door de prachtige omgeving van Buitencentrum Boomkroonpad.

Deze tijd van het jaar is het één kleurenexplosie in de natuur. Maar hoe kan het dat de bladeren verkleuren, wat is het verschil tussen loofbomen en naaldbomen. Welke paddenstoelen kun je tegenkomen in het bos en hoe bereiden de dieren zich voor op de winter. Dit en nog veel meer kunt u iedere zondag ontdekken samen met de natuurgids van Staatsbosbeheer. Zij wijst u op dingen die u anders zelf niet ontdekt zou hebben. De tocht is geschikt voor jong en oud.

De herfstwandelingen vinden plaats op 11, 18 en 25 november. De wandeling start om 12.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur.De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Graag vooraf aanmelden via tel. 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.