Lifestylemagazine over Noord-Nederland

10 en 11 november: Brocante Festival bij Tuingoed Foltz

Op 10 en 11 november vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden het Brocante Festival plaats.

Tekst en foto: Tuingoed Foltz

Op het Brocante Festival, dat plaatsvindt op 10 en 11 november, presenteert Tuingoed Foltz in Meeden een bijzondere collectie brocante, oude ornamenten en tuinantiek in combinatie met ‘ornamentale’ wintergroene planten. Tijdens dit feestweekend opent Foltz ook zijn vernieuwde Winterwinkel. Naast de boerderij van Foltz is een kleine wintermarkt ingericht. Daar presenteren diverse standhouders sfeervolle producten als vachten, viltobjecten, Franse potten en sieraden. Feestelijk en ook vooral verrukkelijk zijn de taarten van Lia Simons en de bonbons van Ciska Vennink. Op zondagmiddag verzorgt de Zuivelhoeve Veendam een smakelijke wijn- en kaasproeverij.

Flonkerende kristallampen, oude Franse vazen, antieke kandelaars, spiegels, heiligenbeelden, tuinpoorten, hekwerken en andere objecten met een oude uitstraling komen prachtig tot hun recht in de landelijke ambiance van het tuingoed rond de eeuwenoude boerderij in het Groningse Meeden.

Voor binnen en buiten

Voor binnen is er een schat aan originele, meest antieke, binnenhuisdecoraties, waaronder kroonluchters, kandelaars, serviezen, ruwhouten tafels, bankjes, glaswerk en ander brocante dat met name verzameld is in Frankrijk, België en Hongarije. Buiten staan onder meer oude tuinvazen, smeedijzeren poorten, Franse tuintafels, tuinbanken, troggen en hekwerken uit Nederland, België en het Middellandse-Zeegebied. Wintergroene planten en heesters als bamboe, taxus, buxus, rhododendron, varens, helleborus en gaultheria geven het terras en de wintertuin een aangeklede sfeer.

Opening vernieuwde Winterwinkel

Tijdens het Brocante Festival vindt de feestelijke opening plaats van de vernieuwde Winterwinkel met tal van decoraties voor de 'warme wintermaanden'. Bezoekers worden onthaald met een glas warme Aspen Spices.

Wijn- en kaasproeverij, bonbons en taart

De Zuivelhoeve Veendam verzorgt zondagmiddag vanaf 12.00 uur een wijn- en kaasproeverij in de stallen van Foltz. Het hele weekend serveert Lia Simons haar befaamde home-made taarten. Ciska Vennink presenteert heerlijke fairtrade bonbons.

Het Brocante Festival is open van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer weten? Ga dan naar tuingoedfoltz.nl