Lifestylemagazine over Noord-Nederland

17 november: Streekmarkt in Leens

Op zaterdag 17 november wordt er een streekproductenmarkt gehouden op Landgoed Verhildersum in Leens.

Tekst en foto: Streekproductenmarkt Leens

Op zaterdag 17 november wordt er weer een heerlijke eerlijke streekproductenmarkt gehouden op Landgoed Verhildersum in Leens. De markt wordt in de winterperiode binnen gehouden, dus het weer kan geen spelbreker zijn. Naast de vaste standhouders zijn deze keer ook Ria Loohuizen met paddenstoelen en Trienke Woldringh met wol en vachten van haar Gotlandschapen en aanwezig. 

Nu de herfst aarzelend is aangebroken wordt het weer tijd om warmte en gezelligheid binnen op te zoeken. En dat doe je onder andere natuurlijk met (h)eerlijk eten. En wat hoort meer bij de herfst dan paddenstoelen? En wie kan daar beter over vertellen dan ‘wildplukster’ en schrijfster van diverse boeken, Ria Loohuizen! Dit is de kans om meer te weten te komen over de diverse eetbare paddenstoelen en ander moois uit de natuur. 

Uiteraard vind je op de markt ook onze vaste standhouders met heerlijk ambachtelijk brood, (h)eerlijke chocola, lekkere geitenkaas, worst, jam, chutneys, honing, eieren, boerenkazen, groente, fruit, pompoenen: te veel om op te noemen. Ook in de wintermaanden heeft het Groninger platteland genoeg smakelijks te bieden. Tap eens een glaasje pure Verhildersum-appelsap vol vitamines, gemaakt van de nieuwe fruitoogst uit de boomgaard van Verhildersum.

De Streekmarkt Verhildersum staat voor lekker, leuk en gezellig. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen. Kortom: kom beleven! Aanstaande zaterdag 17 november, tussen 10 en 16 uur en vul jouw boodschappentas met de (h)eerlijke producten. Kijk ook op www.verhildersum.nl