Lifestylemagazine over Noord-Nederland

24 november en 23 december: volle maan in de ochtend

Op zaterdag 24 november en zondag 23 december kan je bij het Boomkroonpad deelnemen aan een bijzondere activiteit.

Tekst en foto: Staatsbosbeheer

Op zaterdag 24 november en zondag 23 december kan je bij het Boomkroonpad deelnemen aan een bijzondere activiteit. Bij volle maan zijn het bos en de hei extra bijzonder. Dat geldt voor de avonden en de nachten, maar ook voor de ochtenden! Daarom gaan we op stap rond de tijd dat de maan onder gaat en de zon op komt. We nemen afscheid van de nacht en heten de dag welkom. Het is een mooi moment om je een te voelen met de natuur.

Ervaar je verbinding met de natuur tijdens deze intuïtieve wandelingen over de Hondsrug. Ieder natuurgebied heeft een eigen sfeer, een eigen energie en het is verrijkend om je hierop af te stemmen en je ermee te verbinden. Je merkt dat het bijdraagt aan (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte. Omdat we onderdeel zijn van de natuur, maakt ‘buiten zijn’ je meer bewust van je intuïtie; je leert je innerlijke kompas kennen en herkennen, en je ervaart dat je op dat innerlijke kompas kunt vertrouwen. Zo kom je meer in verbinding met jezelf en dat geeft een mooie basis voor je persoonlijke groei.

Bij iedere wandeling lopen we in een rustig tempo, onderweg nemen we de tijd voor een meditatie of een mijmering en we doen oefeningen die je verbinden met de natuur en met jezelf. Dat is bijvoorbeeld een oefening die je zintuigen prikkelt, een oefening die je helpt loslaten of juist te focussen, of een op yoga-geïnspireerde oefening die je helpt te gronden. Bij alle wandelingen ben je op pad met gelijkgestemden en er is volop ruimte voor je eigen proces. Je mag je ervaringen delen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Buitencentrum Boomkroonpad organiseert de Spirit of Nature-wandelingen samen met Gabriëlle Kuijer van Intuitive Trails. Kijk voor meer informatie op www.intuitivetrails.nl

Informatie

Datum: zaterdag 24 november en zondag 23 december om 7:00 - 10:00 uur

Kosten: € 25 p.p. 

Opgave: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad   

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad