Lifestylemagazine over Noord-Nederland

December: winterwandeling bij het Boomkroonpad

Op zondag 2, 9, 16 en 30 december neemt een natuurgids van Staatsbosbeheer je mee door de prachtige omgeving van boswachterij Gieten-Borger.

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: Ineke van Os

De natuur maakt zich op voor de winter, de dieren zorgen voor wintervoorraad in hun nesten en het bos ligt vol met bladeren. Hier en daar waait er nog een blaadje van een boom. Op zondag 2, 9, 16 en 30 december is er een natuurgids van Staatsbosbeheer aanwezig die je mee neemt door de prachtige omgeving van boswachterij Gieten-Borger. De tocht is geschikt voor jong en oud! 

 Deze tijd van het jaar is de natuur prachtig. De bladeren vallen van de bomen en de bodem is bezaait met een kleurrijk bladerdek. De dieren maken hun hol alvast op orde voor de wintervoorraad. Beleef het bos optimaal door u te laten verrassen door de pracht van de natuur. De gids wijst u op dingen die u anders zelf niet ontdekt zou hebben. De tocht is geschikt voor jong en oud.Buitencentrum Boomkroonpad is tot en met maart geopend op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de kerstvakantie is het 7 dagen per week geopend van 10.00- 16.00 uur. De perfecte plek om meer te ontdekken over het bos en originele cadeaus te vinden voor de feestdagen.

Informatie

De winterwandeling vindt plaats op 2, 9, 16 en 30 december. De wandeling start om 12.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Graag vooraf aanmelden: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl. Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad