Lifestylemagazine over Noord-Nederland

8 en 9 december: Zweedse Kerstmarkt

Krijg in het weekend van 8 en 9 december het Zweedse kerstgevoel te pakken in de voormalige Suikerfabriek in Groningen.

Tekst en foto: Zweedse Kerstmarkt

Of je nu de zoektocht bent gestart naar een origineel kerstcadeau, houdt van gezelligheid of stiekem een beetje verliefd bent op Zweden en de andere landen in Scandinavië: de Zweedse Kerstmarkt 2018, daar wil je bij zijn! Misschien ben je nieuwsgierig naar de bijzondere Suikerfabriek, gek op livemuziek en kerstkoren of heb je gewoonweg een heel andere reden. Er zijn wel honderd argumenten te verzinnen waarom de Zweedse Kerstmarkt zo leuk, bijzonder en succesvol is. De Zweedse kerstformule keert dan ook terug. Krijg in het weekend van 8 en 9 december het kerstgevoel te pakken in de voormalige Suikerfabriek in Groningen!

De Zweedse Kerstmarkt slaat de handen ineen met zo’n 100 creatieve ondernemers ‘all the way from Sweden’ en Groningen, Friesland, Drenthe evenals andere delen van Nederland. Zij geven invulling aan het hygge-gevoel, komen met bijzondere cadeaus uit de Scandinavische stal, brengen de laatste modetrends, tonen hun ambacht en laten de Zweedse fika hoogtij vieren. Middenin de traditionele bietencampagne neemt hiermee de Zweedse Kerstmarkt de voormalige Suikerfabriek compleet over. Jaarlijks brengt het evenement zo’n 8.000 liefhebbers op de been.

Sankta Lucia

Waar je op 13 december in Zweden ook bent, van Stockholm tot de kleinste gehuchtjes of zelfs bij de Scandinavische buren, overal wordt de 400 jaar oude traditie gevierd met kerkconcerten en (licht)optochten. St. Lucia staat centraal, ook wel: de koningin van het licht. Het kenmerkt meteen het begin van de kerstperiode. Het Luciafeest vormt de inspiratiebron voor de organisatie van de Zweedse Kerstmarkt. Sterker nog: tijdens de Zweedse Kerstmarkt treedt een speciaal Lucia-kinderkoor op. Net als Sankta Lucia is de Zweedse Kerstmarkt een midwinterfeest voor het hele gezin.

Meer weten? Ga naar www.zweedsekerstmarkt.nl