Lifestylemagazine over Noord-Nederland

14 en 16 december: viltworkshop

Op vrijdag 14 en zondag 16 december verzorgt Natuurmonumenten een 2,5 uur durende workshop bij bezoekerscentrum Dwingelderveld

Tekst: Natuurmonumenten | Foto: Jannie Rossing - Natuurmonumenten

Maak van echt schapenwol een unieke kerstversiering tijdens de workshop kerstversiering vilten. Op vrijdag 14 en zondag 16 december verzorgt Natuurmonumenten een 2,5 uur durende workshop bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.

Vrijwilligers geven uitleg over de vilttechnieken en helpen mee om bijzondere creaties te maken. Deelnemers kunnen drie verschillende versieringen maken waarvan één met behulp van een styroporbal. De workshop begint om 13.30 uur en is inclusief materialen en een kop koffie of thee. Wie nog meer kerstversieringen wil vilten, kan dit ter plekke bijkopen. Vooraf aanmelden voor de workshops is nodig en kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld.

De vilttechniek die tijdens de workshops wordt toegepast is het zogenaamde droogvilten. Droogvilten is een manier om wol te laten vervilten, met behulp van wol en een viltnaald. Aan deze viltnaald zitten weerhaakjes. Door met de viltnaald in de wol te prikken, vervilt de wol.