Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5 en 12 januari: struintocht in het Kloosterveld

Op zaterdag 5 en 12 januari neemt een natuurgids van Natuurmonumenten wandelaars mee op struintocht in het Kloosterveld. 

Tekst: Natuurmonumenten | Foto: Rene Koster - Natuurmonumenten

Trek de laarzen aan en maak een mooie wandeling door het natte Dwingelderveld. Op zaterdag 5 en 12 januari neemt een natuurgids van Natuurmonumenten wandelaars mee op struintocht in het Kloosterveld. 

Het Dwingelderveld is de laatste jaren groter, natter en stiller geworden. Het Kloosterveld is hier een mooi voorbeeld van. Dankzij de vele neerslag van de afgelopen periode is het Kloosterveld nu weer erg nat. Gidsen van Natuurmonumenten nemen belangstellenden mee met de laarzenexcursie door dit nieuwe stukje natuur. Hoe heeft dit gebied zich de laatste jaren ontwikkeld en welke soorten kom je er nu tegen? De gids zal hier uitgebreid over vertellen. De wandelingen duren tot ongeveer 16.00 uur. De natste plekken worden opgezocht, dus vergeet je laarzen niet aan te trekken.

De wandelingen beginnen om 14.00 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Vooraf aanmelden is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.