Lifestylemagazine over Noord-Nederland

18 januari: overnachten in de kerk van Fransum

Vrijdag 18 januari kun je overnachten in de kerk van Fransum, een van de kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Tekst en foto: Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK)

Vrijdag 18 januari kun je overnachten in de kerk van Fransum, een van de kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Deze overnachting wordt georganiseerd door Buitengewoonslapen.nu in samenwerking met de SOGK. Buitengewoonslapen.nu organiseert regelmatig een overnachting op een bijzondere locatie. Hierbij kun je denken aan slapen op het wad, bij een rivier, in een stal. Diverse keren werd er al in en rond een kerk geslapen. Beleef nu de nacht van leven in deze 13e-eeuwse kerk van Fransum!

Buitengewoonslapen.nu wil het buitenslapen promoten, ondersteunen en verder brengen. De bijeenkomsten zijn niet bedoeld als uitbundig samenzijn. De intentie is samen de stilte beleven en in de natuur zijn. Kijk voor eerdere slaapavonturen op www.buitengewoonslapen.nu

In 2019 bestaat de SOGK 50 jaar. Dat wordt uiteraard uitgebreid gevierd en bij stilgestaan in 2019 met vele activiteiten maar nu eerst een momentje van rust en contemplatie. Hoe zouden mensen zich in de dertiende eeuw hebben gevoeld? Je kunt het vrijdag 18 januari met elkaar beleven.

Programma

21.50 uur - Verzamelen op een afgesproken locatie, deze ontvang je als je je hebt opgegeven

22.00 - Vertrek naar de kerk

Vervolgens krijg je daar een veldbed en een bivakzak en installeer je je op een plek. Als je wilt, mag je ook buitenslapen. Je bivakzak beschermt je tegen damp en dauw.

23.00 - Ultieme stilte, sterren en het licht van een kaarsje in de kerk

8.30 - Wakker worden met een kopje koffie op bed

8.45 Zonsopgang en ontbijt... yoghurt, fruit, croissant met uitzicht

9.30 Terug op de parkeerplek

Wanneer je wilt deelnemen aan dit bijzondere initiatief, meld je dan aan, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je moet zelf twee slaapzakken en een muts meenemen. Stuur een mail naar info@buitengewoonslapen.nu en je hoort dan of er nog plaats is. Aansluitend graag je betaling. Bijdrage is 25 euro, inclusief veldbed, matje, bivakzak, lantaarn en ontbijt. Je inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling.