Lifestylemagazine over Noord-Nederland

22 januari: Literaire avond met Kader Abdolah

Op dinsdagavond 22 januari is Kader Abdolah bij Van der Velde Boeken Assen te gast voor een literaire avond.

Tekst: Van der Velde Boeken Assen | Foto: Yvette Wolterinck

Op dinsdagavond 22 januari van 19.30 tot 22.00 uur is Kader Abdolah bij Van der Velde Boeken Assen te gast voor een literaire avond. Hij zal door huisinterviewer dhr. Walter Schlundt Bodien geïnterviewd worden over zijn nieuwe roman Het pad van de gele slippers. Aansluitend is er alle gelegenheid om met de auteur in gesprek te gaan en uw boek te laten signeren. 

In Het pad van de gele slippers, de schitterende nieuwe roman van Kader Abdolah, volgen we het leven van een filmmaker in een tijdperk van revolutie en verraad. Het is de roman die in het oeuvre van Abdolah ontbrak.

Het pad van de gele slippers

Een jongen uit een traditionele Perzische familie van saffraanhandelaren brengt zijn dagen door op de toren van hun familiekasteel. De vondst van een verrekijker verandert zijn leven. Nu bekijkt hij de wereld door geslepen glas.

Als de kijker plaatsmaakt voor een fototoestel en, nog later, voor een filmcamera, is een filmmaker geboren. Zijn camera brengt hem naar de wereld van vrouwen, guerrilla’s en een keizerin. Later ook naar een mysterieuze vrouw in een Hollandse boerderij. Een vrouw die in een onverstaanbare taal spreekt. Wie is Hoeshang de eenarmige, die steeds weer in zijn leven verschijnt? En voor wie maakt de verteller de gele slippers?

Kader Abdolah

Kader Abdolah (Iran, 1954) is een van de succesvolste en meest geliefde schrijvers uit ons taalgebied. Met romans als SpijkerschriftHet huis van de moskee en Papegaai vloog over de IJssel veroverde hij honderdduizenden lezers. Zijn laatste roman Salam Europa! stond op de longlist van de ECI Literatuurprijs 2017. In datzelfde jaar publiceerde hij ook het ontroerende boek over zijn moeder, Het Gordijn.

Aanmelden voor deze literaire avond kan via assen@boekhandelvandervelde.nl of tel. 0592-317519.