Lifestylemagazine over Noord-Nederland

1 maart: de Wereldkeuken in Museum De Buitenplaats

In het Museumcafé van Museum De Buitenplaats start een nieuw culinair initiatief: de Wereldkeuken.

Tekst: Museum De Buitenplaats | Foto: iStock 

In het Museumcafé van Museum De Buitenplaats start een nieuw culinair initiatief: de Wereldkeuken. Inwoners van Eelde en omstreken worden uitgenodigd om op culinaire ontdekkingsreis te gaan langs verschillende wereldkeukens. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 1 maart om 17.30. Op het menu staat de Eritrese keuken. 

In het Museumcafé van Museum De Buitenplaats werken mensen met verschillende culturele achtergronden. Op dit moment zijn er naast vaste medewerkers uit Nederland en Australië integratiemedewerkers uit Eritrea, Syrië en Irak werkzaam. In het Museumcafé maken zij kennis met de Nederlandse taal en werkcultuur, maar ook met de Nederlandse keuken en eetgewoonten. Andersom brengen zij hun eigen (eet)cultuur mee, dikwijls in de vorm van heerlijke gerechten met voor ons bijzondere ingrediënten.

De eerste editie van de Wereldkeuken vindt plaats op vrijdag 1 maart om 17.30. Op het menu staat de Eritrese keuken. De Eritrese medewerkers van Museum De Buitenplaats stellen een uitgebreid buffet met verschillende gerechten samen. 

In de volgende edities van de Wereldkeuken gaat de reis verder langs onder meer Syrië, Bulgarije, Irak, China en Australië. De data van deze edities volgen binnenkort.

Voor deelname aan de Wereldkeuken is het niet nodig om een entreebewijs voor het museum te kopen. Voor de expositie in het paviljoen en een bezoek aan de museumtuin is een entreebewijs wel noodzakelijk.

Informatie

Kosten: €10 p.p.

Opgave: aanmelden voor de Wereldkeuken via: secretariaat@museumdebuitenplaats.nl o.v.v. 'Wereldkeuken'. Aanmelden kan t/m maandag 25 februari.