Lifestylemagazine over Noord-Nederland

29 maart: lezing van Jan Siebelink in Meppel

Tijdens de Boekenweek komt op vrijdag 29 maart Jan Siebelink, de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2019, naar Schouwburg Ogterop in Meppel.

Tekst: Schouwburg Ogterop

De Boekenweek 2019 start aanstaande zaterdag. Tijdens deze week komt op vrijdag 29 maart Jan Siebelink, de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2019, naar Schouwburg Ogterop in Meppel. De Boekenweek is van zaterdag 23 tot en met zondag 21 maart en heeft als thema ‘De moeder de vrouw’.Jan Siebelink

Jan Siebelink (1938) werd geboren in Velp, waar zijn vader een kleine bloemisterij had. Naast zijn baan als onderwijzer studeerde hij in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. In 2005 brak Siebelink bij het grote publiek door met zijn roman ‘Knielen op een bed violen’, geïnspireerd op zijn jeugdjaren in Velp. Er werden 600.000 exemplaren van het boek verkocht en het werd beloond met de AKO Literatuurprijs en nominaties voor de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. In het najaar van 2015 verscheen de roman ‘Margje’, waarin Siebelink terugkeert naar het gezin uit ‘Knielen op een bed violen’. In 2017 bracht hij zijn meest recente roman, ‘De buurjongen’, uit. Ter gelegenheid van Siebelinks tachtigste verjaardag verscheen er in februari 2018 een schitterende ode aan de ziel van zijn schrijverschap, ‘De bloemen van Jan Siebelink’. ‘Jas van belofte’ is de titel van het Boekenweek­geschenk 2019, een ode aan een vriendschap, aan een vader, aan het schrijven. 

Kaartjes voor de lezing van Jan Siebelink zijn te verkrijgen bij Boekhandel Riemer Barth, Bruna Meppel, www.schouwburgogterop.nl en bij de kassa van Schouwburg Ogterop. De entreeprijs is €9,50 p.p. (inclusief drankje).