Lifestylemagazine over Noord-Nederland

20 april: fietsexcursie door Zuidoost Drenthe

Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zaterdag 20 april om 14.00 uur een prachtige fietstocht door Zuidoost Drenthe. 

Tekst: Het Drentse Landschap | Foto: Eric Wanders

Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zaterdag 20 april om 14.00 uur een prachtige fietstocht door Zuidoost Drenthe. 

Maak kennis met het unieke hoogveengebied van Zuidoost Drenthe waar de sporen uit het verleden op veel plekken nog zichtbaar zijn. Een deskundige gids neemt je mee langs voormalige veenhutten, prachtige oude boerderijen en eeuwenoude verdedigingswerken. Je ziet het landschap van de oude oliewinning uit de tijd van de jaknikkers en de verveningsgebieden die terug zijn gegeven aan de natuur. Natuur en erfgoed zijn in dit gebied onlosmakelijk met elkaar verweven en dragen bij aan het unieke karakter van de streek.  

Tijdens deze fietsexcursie wordt er ca. 30 km. per e-bike afgelegd. Deze excursie is niet geschikt voor gewone fietsen vanwege de hogere snelheid. Tussendoor wordt regelmatig gestopt zodat de gids uitleg kan geven.

Deelname is gratis en aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan via www.drentslandschap.nl/activiteiten. Na de aanmelding ontvang je een bevestiging met de startlocatie in Weiteveen.