Lifestylemagazine over Noord-Nederland

22 april: paaswandeling door Usquert

Op tweede paasdag, maandag 22 april, organiseert Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) een begeleide paaswandeling door Usquert.

Tekst en foto: Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK)

Op tweede paasdag, maandag 22 april, organiseert Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) een begeleide paaswandeling door Usquert. Vertrekpunt van de wandeling is de Petruskerk in Usquert, een van de leden van de Groninger Kerkenfamilie. De middag start met een korte inleiding in de kerk waarna we op pad gaan. Het programma wordt afgesloten met een kort concert door het Barokensemble van VRIJDAG onder leiding van Tim Veldman, Gli Limoncelli en Jankees Braaksma.

Op het programma staat een wandeling door het dorp. We komen langs prachtige villa’s en uiteraard langs het Berlagehuis uit 1930, het voormalige raadhuis van Usquert. De leden van de Plaatselijke commissie hebben een mooie route bedacht, zij kennen het dorp en hun kerk immers als geen ander. De kerk is open om 13.30 uur, aanvang programma 14.00 uur. Het afsluitende concertje begint om 16.15 uur en het programma is omstreeks 17.00 uur ten einde. Op het programma staat vooral Italiaanse muziek uit de (vroeg)barok.

De kosten voor de wandeling inclusief het concert en hapje/drankje bedragen €8,75 p.p. (kinderen tot en met 11 jaar €6). Donateurs van de SOGK betalen slechts €7 (hun kinderen mogen voor € 5,- mee). Het concert kan ook apart bezocht worden; de toegangsprijs bedraagt dan €6. En SOGK-donateurs betalen dan slechts €4,80.

Opgave

Heb je zin gekregen met ons mee te wandelen? Vooraf opgeven is noodzakelijk want er kan slechts een beperkt aantal wandelaars mee. Men kan zich opgeven tot donderdag 18 april. Dit kan via info@groningerkerken.nl of bellen met de Stichting Oude Groninger Kerken via tel. 050-3123569.